Elektrische Epilatie

Bij MedSkin Clinic zijn wij geen voorstander van laserontharing in het gezicht. Door de warmte van de laser in de huid, kun je namelijk paradoxale haargroei (toename van de haargroei) ontwikkelen.

Wil je toch af van ongewenste haargroei in het gezicht, dan adviseren wij elektrische epilatie. Deze procedure is intensief maar uitermate geschikt voor het behandelen van ongewenste haargroei op de wangen, kaaklijn, kin en de hals.

Wat is paradoxale haargroei?

Paradoxale haargroei is een complicatie die op kan treden na laserontharing in het gezicht. Het is onmogelijk om met de laser uitsluitend enkele haren te behandelen, waardoor de warmte ook effect heeft op de omliggende haarzakjes en deze gestimuleerd kunnen worden om uit te groeien tot “echte” haren. Helaas ontvangen wij te vaak klanten die elders ooit zijn begonnen met het laseren in het gezicht, omdat zij bijvoorbeeld 3 haren op de kin hadden en nu te maken hebben met een toename van hoeveelheid, haardikte, kleur of een combinatie van deze factoren.

Wat is dan de oplossing voor ongewenste haargroei in het gezicht?

Elektrische epilatie! Tijdens deze procedure wordt er per haar behandeld en de haar wordt direct verwijderd. De procedure heeft dus geen effect op omliggende haarzakjes en je bent meteen haarvrij.

Hoe werkt elektrische epilatie?

Er wordt een fijne naald in het haarzakje aangebracht, de naald wordt verwarmd waardoor de voedingsbodem, die verantwoordelijk is voor de haargroei, beschadigd raakt en het haarzakje vernietigd wordt. Hierdoor kan er geen nieuwe haar meer terug groeien. De behandeling wordt bij ons uitgevoerd met de Apilus Senior 3G.

Behandel frequentie

Ontharing door middel van elektrische epilatie is een effectief proces, waarvoor je meerdere behandelingen nodig hebt. Alle haren op ons lichaam en gezicht bevinden zich in de 3 haargroeifasen:

  1. Groeifase
  2. Overgangsfase
  3. Rustfase

Belangrijk om te weten

Net als bij laserontharing is elektrische epilatie uitsluitend effectief wanneer de haarzakjes zich in de eerste (groei)fase bevinden. De behandeling wordt per uur uitgevoerd en aan het begin van het behandeltraject zal er met regelmaat behandeld moeten worden. Omdat we een volledige haar nodig hebben om deze te kunnen behandelen, is epileren, waxen tussen de behandelingen, niet toegestaan. Het is wel mogelijk de haren te knippen of scheren.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van:
  • De grootte van de zone,
  • De hoeveelheid haar,
  • De haargroeifase.
Ben je benieuwd of wij iets voor je kunnen betekenen? Boek dan nu een gratis intakegesprek
Klik hier

NA DE BEHANDELING

De huid kan rood en warm aanvoelen, indien gewenst koelen wij de huid na met een cool pack. Op de plaatsen van inprikken met de naald kunnen zwellingen ontstaan, die na verloop van tijd zullen verdwijnen.

Na de behandeling is de huid erg vatbaar voor bacteriën en infecties, het is daarom belangrijk de geadviseerde nazorg op te volgen.

Ben je benieuwd of wij iets voor je kunnen betekenen? Boek dan nu een gratis intakegesprek!

Gratis intake

Voordelen van elektrische epilatie