ZONBESCHADIGING

Zonbeschadiging van de huid treedt op als gevolg van blootstelling aan ultraviolet (UV) straling van de zon. De schadelijke effecten van zonlicht op de huid zijn cumulatief en kunnen zich na verloop van tijd opstapelen, wat kan leiden tot een breed scala aan huidproblemen.

De belangrijkste schade die door de zon aan de huid wordt veroorzaakt, is de beschadiging van de DNA in de huidcellen. Dit kan leiden tot beschadigde en abnormale huidcellen die de groei van nieuwe en gezonde cellen kunnen belemmeren. Dit kan op zijn beurt leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid, waaronder rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken.

Een ander gevolg van zonbeschadiging is de ontwikkeling van huidkanker. Het risico op huidkanker is groter bij mensen die veel blootstelling aan de zon hebben gehad, vooral bij mensen met een lichte huidskleur. Basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en melanoom zijn de drie meest voorkomende soorten huidkanker die verband houden met blootstelling aan UV-straling.

Zonbeschadiging kan ook leiden tot een verminderde immuniteit van de huid. Dit kan leiden tot infecties en virale uitbraken, zoals herpes, evenals allergische reacties op de huid.

Wereldwijd de gouden standaard voor laserontharing en geschikt voor alle huidtypen en tinten.

Om de schade door de zon aan de huid te minimaliseren, zijn er verschillende maatregelen die genomen kunnen worden. Het dragen van beschermende kleding, zoals een hoed, lange mouwen en zonnebril, kan de blootstelling aan de zon verminderen. Het regelmatig aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge SPF is ook een belangrijke maatregel om zonbeschadiging te voorkomen. Zonnebrandcrème moet minstens om de twee uur opnieuw worden aangebracht en ook na het zwemmen of zweten.

Het verminderen van de blootstelling aan de zon tijdens de piekuren van de dag, tussen 10:00 en 16:00 uur, kan ook helpen om zonbeschadiging te verminderen. Het is ook belangrijk om te vermijden om onder de zonnebank te gaan, omdat dit kan bijdragen aan de schade die wordt veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling.

Kortom, zonbeschadiging van de huid is een ernstig probleem dat kan leiden tot verschillende huidproblemen, waaronder vroegtijdige veroudering en huidkanker. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die kunnen worden genomen om blootstelling aan UV-straling te verminderen en zonbeschadiging te voorkomen. Het is belangrijk om deze maatregelen te nemen om de gezondheid van de huid te behouden en te beschermen. Bij Medskin Clinic helpen we jou bij het verminderen en bestrijden van zonbeschadiging! 

Voor meer informatie of een afspraak kan je altijd contact met ons opnemen! 

Medskin Clinic is aangesloten bij Skinregister en Anbos!

Welke behandelingen zijn mogelijk voor zonbeschadiging?

 
 • BIOPEELING
 • dIAMOND-DERMABRASIE
 • HYDRA-DERMABRASIE
 • ME-LINE
 • MICRONEEDLING
 • NIMUE GLYCOL PEEL
 • NIMUE PEEL INTENSE
 • NIMUE SMART RESURFACER
 • NIMUE SRC ENVIRONMENTALLY DAMAGED SKIN
 • NIMUE THERMAL DETOX PEEL
 • PHFORMULA