ROSACEA

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening die zich meestal manifesteert op het gezicht. Het wordt gekenmerkt door roodheid, bultjes, puistjes en zichtbare bloedvaatjes op de huid. De aandoening komt voornamelijk voor bij mensen van middelbare leeftijd met een lichte huid, maar kan ook voorkomen bij mensen met een donkere huidskleur.

De oorzaak van rosacea is niet helemaal duidelijk, maar er zijn verschillende factoren die de aandoening kunnen uitlokken of verergeren. Zo lijkt een overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen, alcohol en warme dranken, zoals koffie of thee, een rol te spelen. Ook blootstelling aan zonlicht, temperatuurschommelingen, stress en hormonale veranderingen kunnen rosacea triggeren.

Rosacea wordt gekenmerkt door verschillende symptomen die zich op verschillende manieren kunnen uiten. Een van de meest voorkomende symptomen is roodheid van de huid, vooral op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Deze roodheid kan gepaard gaan met zichtbare bloedvaatjes en een branderig of prikkend gevoel. Daarnaast kunnen er bultjes en puistjes ontstaan, die lijken op die van acne. In sommige gevallen kunnen de ogen ook geïrriteerd raken en kan er sprake zijn van droogheid, branderigheid en roodheid.

Wereldwijd de gouden standaard voor laserontharing en geschikt voor alle huidtypen en tinten.

Hoewel rosacea niet kan worden genezen, zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om de symptomen te verminderen. Crèmes en gels met antibiotica kunnen worden voorgeschreven om ontstekingen te verminderen. Ook kunnen medicijnen worden voorgeschreven die de bloedvaten vernauwen, zoals brimonidine en oxymetazoline. Laserbehandelingen kunnen worden gebruikt om zichtbare bloedvaatjes te verwijderen. Daarnaast kunnen mensen met rosacea baat hebben bij het vermijden van triggers, zoals bepaalde voedingsmiddelen en alcohol, en het gebruik van milde huidverzorgingsproducten.

Het is ook belangrijk om te weten dat rosacea niet hetzelfde is als acne, hoewel de symptomen soms op elkaar kunnen lijken. Het is daarom belangrijk om een professionele diagnose te laten stellen door een dermatoloog of huisarts. Zij kunnen de juiste behandeling voorschrijven en advies geven over het vermijden van triggers en het verzorgen van de huid.

Tot slot is het goed om te weten dat rosacea een chronische aandoening is en dat de symptomen kunnen komen en gaan. Het is daarom belangrijk om geduldig te zijn en de behandeling vol te houden. Met de juiste behandeling en het vermijden van triggers kunnen mensen met rosacea een goede kwaliteit van leven hebben.

Wij bij Medskin Clinic zijn aangesloten bij Anbos. Je kunt van ons verwachten dat wij op een goede manier een behandeling van Rosacea zullen uitvoeren! Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Welke behandelingen zijn mogelijk voor rosacea?

 
  • NIMUE SIGNATURES
  • DR. K DERMAL HEALTH CARE