Rimpels

Rimpels zijn plooien of groeven in de huid die ontstaan als gevolg van veroudering, blootstelling aan de zon, roken, stress, en andere factoren. Rimpels komen voor op verschillende delen van het lichaam, zoals het gezicht, de hals, de handen en de armen.

Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen en elastine af, de vezels die de huid stevig en elastisch houden. Dit zorgt voor een afname van de veerkracht van de huid en het ontstaan van rimpels. Daarnaast neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af, een stof die helpt de huid gehydrateerd te houden. Dit kan leiden tot een drogere en minder soepele huid, wat rimpels kan veroorzaken.

Blootstelling aan de zon is een belangrijke oorzaak van rimpels. UV-straling kan schade aanrichten aan de huidcellen en leiden tot een afname van de hoeveelheid collageen en elastine. Dit kan leiden tot versnelde huidveroudering en rimpels. Roken is een andere belangrijke factor die bijdraagt aan het ontstaan van rimpels. Het roken van sigaretten kan de bloedvaten vernauwen, waardoor de bloedtoevoer naar de huid wordt verminderd. Dit kan leiden tot een verminderde productie van collageen en elastine en daardoor rimpels veroorzaken.

Daarnaast kunnen ook emoties en stress bijdragen aan het ontstaan van rimpels. Door vaak te fronsen of te lachen kan de huid zich herhaaldelijk plooien, wat op den duur kan leiden tot permanente rimpels. Langdurige stress kan ook leiden tot de afbraak van collageen en elastine, waardoor rimpels kunnen ontstaan.

Wereldwijd de gouden standaard voor laserontharing en geschikt voor alle huidtypen en tinten.

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om rimpels te verminderen of te verwijderen. Zo kunnen crèmes met retinol, vitamine C of antioxidanten worden gebruikt om de huid te verstevigen en te hydrateren. Ook chemische peelings en laserbehandelingen kunnen worden ingezet om de huid te verjongen en rimpels te verminderen. Daarnaast kunnen injecties met fillers worden gebruikt om diepe rimpels op te vullen en het volume in het gezicht te herstellen. Botulinetoxine injecties, zoals Botox, kunnen ook worden gebruikt om spieren te ontspannen en zo de vorming van rimpels te voorkomen.

Het voorkomen van rimpels is natuurlijk altijd beter dan het genezen ervan. Het is dan ook belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon door het gebruik van een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30, het vermijden van de zon op het heetst van de dag en het dragen van beschermende kleding en een hoed. Roken kan het beste worden vermeden of gestopt om verdere schade aan de huid te voorkomen. Tot slot is het belangrijk om een gezonde levensstijl te hanteren met een gevarieerd dieet.

Heb jij last van rimpels en zou je graag de juiste hulp erbij willen krijgen? Dan kan je altijd contact met ons opnemen! Zo kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Wij bij Medskin Clinic zijn aangesloten bij Anbos en het Skinregister

Welke behandelingen zijn mogelijk rimpels?

 
  • BIOPEELIN
  • DIAMOND-DERMABRASIE
  • HIFU
  • HYDRA-DERMABRASIE
  • MICRONEEDLING
  • NIMUE GLYCOL PEEL
  • NIMUE PEEL INTENSE
  • NIMUE SMART RESURFACER
  • NIMUE SRC ENVIRONMENTALLY DAMAGED SKIN
  • NIMUE THERMAL DETOX PEEL