HUID VEROUDERING

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat optreedt naarmate we ouder worden. Dit proces kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder genetica, levensstijl en omgevingsfactoren zoals blootstelling aan de zon, vervuiling en stress. Bij Medskin kan je toch geholpen worden bij het behouden van een jongere huid!

Bij huidveroudering verliest de huid zijn elasticiteit en stevigheid, wat leidt tot rimpels, fijne lijntjes en een verslapte huid. De huid kan ook dunner worden en verkleuringen en pigmentvlekken kunnen optreden.

Er zijn twee soorten huidveroudering: intrinsieke en extrinsieke. Intrinsieke veroudering wordt veroorzaakt door de natuurlijke verouderingsprocessen van het lichaam, zoals afnemende hormoonproductie en collageenproductie. Dit proces begint vanaf onze late twintiger jaren en versnelt naarmate we ouder worden.

Extrinsieke veroudering wordt veroorzaakt door externe factoren, zoals blootstelling aan de zon, roken, vervuiling, slechte voeding en stress. Deze factoren kunnen leiden tot oxidatieve stress en schade aan de huidcellen, waardoor de huid versneld veroudert.

Wereldwijd de gouden standaard voor laserontharing en geschikt voor alle huidtypen en tinten.

Om de effecten van huidveroudering te verminderen en te voorkomen, is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Het dagelijks gebruik van een breed spectrum zonnebrandcrème met minstens SPF 30 is bijvoorbeeld essentieel om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Daarnaast kunnen huidverzorgingsproducten met ingrediënten zoals vitamine C, retinol en antioxidanten helpen om de huid te herstellen en te beschermen tegen verdere schade.

Een gezonde levensstijl kan ook helpen om huidveroudering te voorkomen. Dit omvat een evenwichtig dieet met voldoende voedingsstoffen en antioxidanten, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging. Het verminderen van stress en het vermijden van roken kunnen ook bijdragen aan een gezonde huid.

Als de tekenen van huidveroudering al zichtbaar zijn, zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om de huid te herstellen en te verjongen. Dit kan onder meer het gebruik van topische crèmes en serums, chemische peelings, laserbehandelingen en injectables zoals Botox en fillers omvatten.

Toch meer informatie nodig over de mogelijkheden? Dan kan je altijd contact met ons opnemen. Zo kunnen we kijken naar wat er mogelijk is voor jouw huid. Elke huid is uniek en heeft zo zijn aanpak nodig. Medskin Clinic zijn aangelosten bij Anbos en Skinregister. Zo weet je zeker dat je de hulp krijgt van ervaren schoonheidsspecialiste!

Welke behandelingen zijn mogelijk voor huidveroudering?

 • BIOPEELING
 • HYDRA-DERMABRASIE
 • NIMUE SIGNATURES
 • DIAMOND-DERMABRASIE
 • MICRONEEDLING
 • PHFORMULA
 • ME-LINE
 • NIMUE THERMAL DETOX PEEL
 • NIMUE PEEL INTENSE
 • NIMUE SMART RESURFACER
 • NIMUE GLYCOL PEEL