Eczeem

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontstoken, jeukende en soms gebarsten huid. Het kan op elk deel van het lichaam voorkomen, maar komt het meest voor op de handen, voeten, gezicht, ellebogen en knieën.

Er zijn verschillende soorten eczeem, maar de meest voorkomende is atopisch eczeem. Atopisch eczeem is een chronische aandoening die vaak begint in de kindertijd en wordt gekenmerkt door rode, schilferige huiduitslag die ernstige jeuk kan veroorzaken. Andere soorten eczeem zijn onder andere contacteczeem, nummulair eczeem, seborroïsch eczeem en dyshidrotisch eczeem.

De exacte oorzaak van eczeem is niet bekend, maar het wordt verondersteld een combinatie te zijn van genetische en omgevingsfactoren. Mensen met een familiegeschiedenis van eczeem, astma of hooikoorts lopen een groter risico op het ontwikkelen van eczeem. Blootstelling aan irriterende stoffen, zoals zeep, wasmiddelen, parfums en andere chemicaliën, kan eczeem verergeren.

De symptomen van eczeem kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen bestaan uit droge, jeukende huiduitslag, rode, schilferige huid, gebarsten huid, blaren en korstvorming. Bij ernstige gevallen kan de huid ontstoken en geïnfecteerd raken, wat leidt tot verdikking en verkleuring van de huid.

Wereldwijd de gouden standaard voor laserontharing en geschikt voor alle huidtypen en tinten.

De behandeling van eczeem hangt af van de ernst van de aandoening en de individuele symptomen. Voor milde gevallen kan het gebruik van vocht inbrengende crèmes en lotions, het vermijden van irriterende stoffen en het nemen van korte, lauwwarme baden of douches helpen. Voor ernstigere gevallen kan een arts medicinale crèmes of zalven voorschrijven, zoals corticosteroïden, die ontstekingen verminderen en de huid helpen genezen. Bij hardnekkige gevallen kan lichttherapie of systemische behandeling, zoals immunosuppressieve medicijnen, worden overwogen.

Hoewel eczeem een chronische aandoening is die niet volledig kan worden genezen, kunnen de symptomen worden beheerst door de huid gehydrateerd te houden, irriterende stoffen te vermijden en medicijnen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts. Het is ook belangrijk om te leren hoe u stress kunt verminderen, omdat stress eczeem kan verergeren. Het bezoeken van een dermatoloog kan ook helpen bij het beheren van eczeem en het voorkomen van ernstige complicaties.

Heb jij hulp nodig bij deze klachten? Dan kan je contact met ons opnemen! Samen kijken we naar de verschillende mogelijkheden. Medskin Clinic is aangesloten bij Anbos en het Skinregister. Wij zijn trots om te laten zien dat wij jou professionele behandelingen kunnen aanbieden die volgens de juiste veiligheid en hygiëne voorschriften worden uitgevoerd. 

Welke behandelingen zijn mogelijk voor Eczeem?

 
  • DR. K DERMAL HEALTH CARE
  • NIMUE GLYCOL PEEL
  • NIMUE PEEL INTENSE
  • NIMUE SMART RESURFACER
  • NIMUE SRC PROBLEMATIC SKIN
  • NIMUE THERMAL DETOX PEEL