DROGE HUID

en droge huid is een veelvoorkomend huidprobleem waarbij de huid te weinig vocht vasthoudt. Het kan resulteren in een oncomfortabel, strak en schilferig gevoel. De huid kan ook gevoeliger zijn voor irritatie en ontstekingen. Droge huid kan overal op het lichaam voorkomen, maar is het meest merkbaar op de handen, voeten, armen, benen en gezicht.

Er zijn verschillende oorzaken van een droge huid, zoals koud weer, lage luchtvochtigheid, langdurige blootstelling aan warm water, overmatig gebruik van zeep en reinigingsmiddelen, veroudering en bepaalde medicijnen. Mensen met bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis, hebben ook meer kans op een droge huid.

Een van de beste manieren om een droge huid te behandelen is om de huid regelmatig te hydrateren. Dit kan worden gedaan door het gebruik van vochtinbrengende crèmes en lotions die de huid helpen om vocht vast te houden en te voeden. Het is belangrijk om vochtinbrengende producten te kiezen die passen bij de huidtype en die geen irriterende stoffen bevatten die de huid verder kunnen uitdrogen.

Naast hydratatie kan het verminderen van blootstelling aan irriterende stoffen en het nemen van korte, lauwwarme baden of douches ook helpen om de huid te beschermen. Het gebruik van milde, zeepvrije reinigingsmiddelen kan ook helpen om de natuurlijke oliën van de huid te behouden en irritatie te verminderen.

Wereldwijd de gouden standaard voor laserontharing en geschikt voor alle huidtypen en tinten.

Daarnaast kan het regelmatig exfoliëren van de huid met een zachte scrub of exfoliant helpen om dode huidcellen te verwijderen en de huid beter te laten hydrateren. Het gebruik van een luchtbevochtiger in huis kan ook helpen om de luchtvochtigheid in huis te verhogen en de huid gehydrateerd te houden.

Voor mensen met ernstige droge huidproblemen kunnen medicinale crèmes of zalven worden voorgeschreven door een arts. Deze kunnen ingrediënten bevatten zoals ureum, melkzuur of salicylzuur die helpen bij het vasthouden van vocht in de huid en het verminderen van ontstekingen.

Kortom, een droge huid kan een oncomfortabel en soms pijnlijk probleem zijn, maar er zijn verschillende stappen die kunnen worden genomen om de huid gehydrateerd en gezond te houden. Het is belangrijk om vochtinbrengende producten te kiezen die passen bij de huidtype en het vermijden van irriterende stoffen en het nemen van korte, lauwwarme baden of douches. Bij ernstige problemen kan het raadplegen van een arts en het gebruik van medicinale crèmes of zalven worden overwogen.

Welke behandelingen zijn mogelijk?
 
  • BIOPEELING
  • DIAMOND-DERMABRASIE
  • DR. K DERMAL HEALTH CARE
  • NIMUE SIGNATURES
  • MICRONEEDLING
  • HYDRA-DERMABRASIE