Acne

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die optreedt wanneer de talgklieren in de huid ontstoken raken. Deze klieren produceren talg (olie) om de huid gehydrateerd te houden, maar wanneer er te veel talg wordt geproduceerd, kunnen de poriën verstopt raken en ontstekingen veroorzaken. Acne kan zich voordoen als puistjes, mee-eters, cysten en knobbeltjes, en kan variëren in ernst van mild tot ernstig. Acne komt het meest voor bij adolescenten en jongvolwassenen, maar kan op elke leeftijd voorkomen.

Er zijn verschillende soorten acne, waaronder:

 1. Comedonen: Dit zijn de kleine, witte of zwarte puntjes die zich vormen wanneer de poriën verstopt raken met talg en dode huidcellen. Witte comedonen (milia) zijn kleine bultjes die vaak voorkomen rond de ogen en wangen, terwijl zwarte comedonen (mee-eters) meestal voorkomen op de neus en kin.

 2. Papels: Dit zijn kleine, rode bultjes die ontstaan ​​wanneer comedonen ontstoken raken. Papels zijn pijnlijk en kunnen jeuken.

 3. Puisten: Dit zijn vergelijkbaar met papels, maar bevatten pus en zijn meestal groter en pijnlijker.

 4. Cysten: Dit zijn dieper gelegen ontstekingen die zich vormen wanneer bacteriën dieper in de huid doordringen en een infectie veroorzaken. Cysten zijn vaak groot en pijnlijk, en kunnen leiden tot littekens als ze niet op de juiste manier worden behandeld.

Wereldwijd de gouden standaard voor laserontharing en geschikt voor alle huidtypen en tinten.

Naast deze verschillende soorten acne, zijn er ook verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan ​​van acne, zoals:

 1. Hormonen: Hormonale veranderingen tijdens de puberteit en de menstruatiecyclus kunnen de talgproductie verhogen en acne veroorzaken.

 2. Genetica: Als acne in de familie voorkomt, is de kans groter dat iemand ook acne ontwikkelt.

 3. Medicijnen: Sommige medicijnen, zoals steroïden en lithium, kunnen acne veroorzaken.

 4. Cosmetica: Sommige cosmetica kunnen poriën verstoppen en acne veroorzaken.

 5. Voeding: Er is enig bewijs dat een dieet met veel suiker en vet kan bijdragen aan het ontstaan ​​van acne.

Welke behandelingen zijn mogelijk?
 
 • BIOPEELING
 • NIMUE GLYCOL PEEL
 • NIMUE SRC PROBLEMATIC SKIN
 • DR. K DERMAL HEALTH CARE
 • NIMUE PEEL INTENSE
 • NIMUE THERMAL DETOX PEEL
 • HYDRA-DERMABRASIE
 • NIMUE SMART RESURFACER