Acne littekens

Acne-littekens zijn littekens die zich kunnen vormen na het genezen van acne. Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt veroorzaakt door ontstoken poriën en haarzakjes. Dit kan leiden tot rode bultjes, puistjes, mee-eters en cysten op het gezicht, de nek, de rug en andere delen van het lichaam. Als acne niet op de juiste manier wordt behandeld, kan het leiden tot blijvende littekens die de textuur en uitstraling van de huid aantasten.

Er zijn verschillende soorten acne-littekens, waaronder putjes, verkleuringen, en verheven littekens. De meest voorkomende vorm van acne-littekens zijn putjes, ook wel bekend als atrofische littekens. Putjes zijn kleine, ondiepe putjes of putjes in de huid die ontstaan door het verlies van huidweefsel. Deze littekens kunnen worden veroorzaakt door cystische acne, dieper liggende puistjes die ontstaan wanneer bacteriën en olie vast komen te zitten onder de huid. Putjes kunnen ook worden veroorzaakt door het uitknijpen of krabben van puistjes, waardoor de huid beschadigd raakt.

Verkleuringen zijn een andere vorm van acne-littekens en ontstaan door het ophopen van pigment in de huid. Dit kan leiden tot rode of bruine vlekken op de huid, die soms maanden tot jaren kunnen blijven bestaan. Deze vlekken kunnen ontstaan als gevolg van ontsteking in de huid of door het uitknijpen of krabben van puistjes.

Wereldwijd de gouden standaard voor laserontharing en geschikt voor alle huidtypen en tinten.

Verheven littekens zijn een minder voorkomende vorm van acne-littekens en worden veroorzaakt door een overmatige productie van collageen in de huid. Dit kan leiden tot verheven bultjes of verdikkingen op de huid die soms jeuken of pijnlijk kunnen zijn.

Het voorkomen van acne-littekens begint met het op de juiste manier behandelen van acne. Dit omvat het reinigen van de huid regelmatig, het vermijden van het uitknijpen of krabben van puistjes, en het gebruik van producten die zijn ontworpen om acne te behandelen. Het is ook belangrijk om uw huid te beschermen tegen de zon, omdat blootstelling aan de zon het risico op acne-littekens kan vergroten.

Als u al acne-littekens heeft, zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar om deze te verminderen. Dit omvat laserbehandelingen, microdermabrasie, chemische peelings, en fillers. Deze behandelingen kunnen helpen de textuur van de huid te verbeteren en littekens minder zichtbaar te maken.

Welke behandelingen zijn mogelijk?
 
  • BIOPEELING
  • HYDRA-DERMABRASIE
  • NIMUE SIGNATURES
  • DIAMOND-DERMABRASIE
  • MICRONEEDLING
  • PHFORMULA
  • ME-LINE